NES. CIPŐ. ÖKO. HITVALLÁS.

A 2004-ben alapított NES kézzel készült, fenntartható és környezetbarát cipőket kínál férfiaknak, nőknek és gyerekeknek egyaránt. A márka célja, hogy az otthon kényelmét biztosítsa bárhol, legyen az egy üdítő séta vagy egy hosszú munkanap. A luxus kényelme a léleknek és a lábaknak egyaránt.

Szilágyi Andrea a párizsi Bercot-on végzett, és olyan neveknél gyakornokoskodott, mint Christian Lacroix Haute Couture és a Venera Arapu. A cipők számára különleges és kihagyhatatlan formái az önkifejezésnek és véleménye szerint mindenkinek a saját lábára készített cipőket kéne viselnie ahhoz, hogy könnyedén járhasson a saját útján.

Andrea Gaspard Yurkievich mellett meghívott volt a 2005-ös Nemzetközi Tokiói Cipőkiállításon. Mivel szerencséje volt kiállítani a TRANOI, RENEZ VOUS és a ZIP ZONE expókon Párizsban, több helyi showroomal is partneri viszonyt tudott kialakítani Párizsban, Bukarestben és Budapesten, valamint olyan üzletekben voltak elérhetők termékei, mint a United Arrows Tokióban, vagy a Hoses Párizsban.

2008-ban Andrea hatalmas lépéseket tett a fenntartható fogyasztás felé. Sok kutatás után rátalált egy valóban etikus gyártású és működtetésű műhelyre és kihozta Conscious kollekcióját. Különleges lábbelik és táskák formájában keltett új életre vintage ruhákat, melyekhez az újrahasznosításból való gyártás, az upcycling során teljesen egyedi, random színeket és textúrákat eredményeztek.

A 2010 és 2015 közötti időszak Andrea számára a vásárlói igények lehető legpontosabb feltérképezésével telt. A legfőbb inspirációs forrása egy mély beszélgetés, ha együtt dolgozhat klienseivel.

Jelenleg természetes és kényelmes nyers gumival, környezetbarát bőrrel és növényi festékekkel dolgozik, valamint fogyasztás után újrahasznosított szőrme és bőr termékeket hasznosít újra. Továbbá a Pinatex nevű, ananászlevélből készült speciális anyaggal is.

Az előremutató, fenntarthattóságot szem előtt tartó gyártási mechanizmus Andreát arra inspirálta, hogy újra kis darabszámban dobja piacra személyreszabott darabjait. A NES etikusan előremutató designt és gyártást kínál, mellyel nem titkolt célja, hogy újraírja a környezettudatos cipőkről alkotott képet a fejünkben.

2017 tavaszán Andreát kiegészítő tervező kategóriában jelölték a Glamour Women of The Year díjra Magyarországon.

Sajtómegjelenések: Vogue, Numéro, The Room, Harper’s Bazaar, HVG business, Marie Claire, Cosmopolitan, Forbes Life és Vuitton Guide.

Magyarországi televíziós jelölések: MTV1, Duna TV, Hír TV, VIVA TV.